ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;;;
( με την υπογραφή του συγγραφέα Δημήτρη Π. Κεραηλίδη )

Πώς, τέτοιες εποχές που ζούμε να μη γράψω για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; Και πρέπει και επιβάλλεται. Ένα ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΟ πουλάκι της Πιερίας μου κελάηδησε. Και μάλιστα όχι φάλτσα. Μου θύμισε πως όταν κερδίζει Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και έχουμε και 3 ή 4 Βουλευτές του κόμματος εν Πιερίει, τότε... Τότε χάνουμε, μου είπε την θέση και την παίρνει ή ΠΡΑΣΙΝΟΣ ή άλλος... Από τους ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. Κι εξηγούμαι. Όταν Κυβέρνηση ήταν ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ποιον είχαμε Διοικητή στο Νοσοκομείο;;; ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΟΥ ...ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ. Πιο παλιά με Καραμανλή;;; Χάσαμε την θέση από Λαρισαίο, τον Παπα...κάτι, δεν θυμάμαι και το όνομα του! Ξέρετε γιατί; Επειδή οι Βουλευτές τότε, αν θυμάμαι καλά, ο ΠΟΛΥΖΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ, δεν τα είχαν βρει και έστειλε το κόμμα από ΑΘΗΝΑ εντολή, να γίνει ο Παπα... δεν θυμάμαι ούτε τώρα το όνομά του.... Ωχ, μου ήρθε. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ναι, ένα καλό κατά τα άλλα παιδί, που νομίζω και πως δούλεψε... Όμως, ήταν από ΛΑΡΙΣΑ κι όχι από ΠΙΕΡΙΑ. Όμως, όταν βγήκαν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, έγινε ένας πρώην ΔΕΞΙΟΣ Διοικητής ο Ανέστης Μυστρίδης, που τον έχουμε ακόμα. Ήταν τότε ο Ανέστης ο Φίλος μου κατά τ' άλλα, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ...ΕΛΛΗΝΑΣ! Λοιπόν. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΙΛΩ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΜΟΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ... Να ξέρει τον τόπο, κι όχι μέχρι να μάθει να φύγει.... Μπάμπη Μπρουσκέλη, Πρόεδρε της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ κανόνισε να είσαι ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΣ και να τους βοηθήσεις να πάρουν τη σωστή απόφαση στο πρόσωπο ΠΙΕΡΙΕΑ. Γιατί η Αθήνα και το Υπουργείο Υγείας κάνει κρα να βάλει δικό του, να βγάλει ρουσφέτι, από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΛΑΡΙΣΑ, ή ΗΜΑΘΙΑ κλπ κλπ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΦΩΝΤΑ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. Τώρα για το ποιον μη με ρωτάτε. Σας ευχαριστώ και ...καλό βόλι. ΥΓ: Το κείμενο γράφτηκε εξ αφορμής πληροφορίας που φέρνει Διοικητή από Θεσσαλονίκη... Κι ύστερα άλλης είδησης που φέρνει Διοικητή με εντολή Αθήνας, όχι από Πιερία, γιατί, "οι δικοί σας εκεί, τσακώνονται"... Έτσι μας κελάηδησε το πουλάκι.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

ME NEO ΠΑΙΧΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΜΑΧ ΡΕΤ" ΤΩΝ ΤΟΠΑΛΙΔΗ-ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΔΙΑ ΤΗΣ "MAX PET"...
Η Max Pet, εταιρεία με ραγδαία ανάπτυξη στην Βόρεια Ελλάδα, παίζει δυνατή μπάλα.
Κι όλες της οι κινήσεις προσεγμένες.
Με στόχο;;;

ΠΙΕΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επιτυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου Πιερίας στην
έκθεση «FoodPANORAMA Expo & ΟΙΝΟΓΕΥΣΕΙΣ & Cyprus HoReCa Expo 2019» 
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας συνεχίζει με συνέπεια την προβολή των πιερικών προϊόντων με στόχο τη συνεργασία και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» 
Επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Πιερίας στην έκθεση FoodPANORAMA Expo & ΟΙΝΟΓΕΥΣΕΙΣ 2019 & Cyprus HoReCa Expo 2019, στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, στην Κρατική Έκθεση Κύπρου, στην Λευκωσία της Κύπρου.
Το Επιμελητήριο Πιερίας, που εξασφάλισε ένα από τα καλύτερα περίπτερα για να στεγάσει τους εκθέτες του, έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους

ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η "ΜΚΟ" ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ...ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ;;;

Εκατό (105) σπίτια και κάτι ρε αδέρφια στην Κατερίνη, πληρώνουν οι Ευαγγελικοί που 400 περίπου ανθρώπους φουκαράδες φιλοξενούν;
Είναι φιλάνθρωποι και μπράβο τους....
Κι εγώ ρωτώ...

ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ...ΛΕΩΝ, ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΣ Ή ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ

Μακάρι να γυρίσει στο σπίτι του που τον αγαπούν ο Λέων
Χάθηκε ο ΛΕΩΝ ΜΑΣ....
Από τη ΣΕΒΑΣΤΗ της Πιερίας, χάθηκε ο πανέμορφος και πάνγλυκος Λέων!
Και τώρα;;;

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ Η "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ...ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ;;;

Ρε παιδιά στο Αιγίνιο, δε μας φτάνει η φτώχεια μας, τα "καουμπόικα" μας έλειπαν;;;;
Γράφει κι υπογράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ
Ρεπορτάζ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΙΟΣ

Μετά την ανάρτηση, περί των αυθαίρετων ...αυθαιρεσιών της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ στο ΑΙΓΙΝΙΟ, έγινε ...ΣΕΙΣΜΟΣ στην πρωτεύουσα του Δήμου της Βόρειας Πιερίας.
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και...

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΣΕ ΠΡΟ ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ...1950

 (φωτογράφος Cas Oorthuys, αρχείο Nederlands Fotomuseum. Ολλανδικό Φωτογραφικό Μουσείο)
<<Μια όμορφη εικόνα από τα πρώτα βήματα της πολιτικής αεροπορίας στη χώρα μας.
Μια Dacota της εταιρείας ΤΑΕ (Τεχνικέ Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις) του παλαιού πιλότου Στέφανου Ζώτου -προκατόχου εταιρείας της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - ανεφοδιάζεται στο αεροδρόμιο του Μάλεμε Χανίων την δεκαετία του 50>>.

Ένα σημείωμα που πήρα από το Φου Μπου, από φίλο μου, που βέβαια δεν ήξερα αν ήθελε να μπει τ' όνομα του!

"ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" - Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ...

Μια εξαιρετική βραδιά για όποιον δεν την έχει ζήσει μας ετοιμάζει η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑ στο βράδυ του Σαββάτου...
Μια βραδιά αληθειών.
Άλλωστε, έτσι δεν πρέπει;;;

"Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ";;; ΝΑ ΜΙΑ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ

Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ

Του Ιωάννη Φ. Καζταρίδη
Προλογικά
Ο μεγάλος, αγκαλά σφόδρα αμφιλεγόμενος, γερμανός ιστορικός, περιηγητής, δημοσιογράφος και πολιτικός, Jakob Philipp Falmerayer (Τυρόλο 1790- Μόναχο 1861), περισσότερο γνωστός για τις θεωρίες του περί φυλετικής καταγωγής των Νεοελλήνων, στα βιβλία του «Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους» και «περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων» που γράφτηκαν κατά τη δεκαετία του 1830, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως...