"ΠΑΡΚΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ" - "ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΙΓΙΝΙΟΥ" - "OLYMPUS MARATHON", Η... "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
( με την υπογραφή του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη )

Ξέρω πως πίκρανα τους ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ, με απόψεις, που αυτό το διάστημα δεν έκαναν ίσως καλό, στο ΙΜΑΝΤΖ μας... Πχ. ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ... Έ, ναι ρε παιδιά. Θα πρέπει να φυλάξτε σαν τα μάτια σας τέτοιες ΠΡΩΤΙΕΣ, που ξεφεύγουν από τα στενά μίζερα σύνορα της μετριότητος μας! Έ ναι... Ελάτε να δώσουμε τώρα, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ που έχει ο κάθε νέος Δήμαρχος και πρέπει να την φυλάει σαν τα μάτια του κι ύστερα, να την μεγαλώσει. Αν μπορεί. Όχι να την ...κοντύνει! Κατάλαβες κύριε ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, κύριε ΜΑΝΩΛΑ και κύριε ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟ;;; Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ο Κώστας Κουκοδήμος, έχει ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. Φοβερή ιδέα και μεγάλη προοπτική. Αν δεν έκανε ο Χιονίδης το λάθος, να το κάνει "μαγαζάκι" της ...παρέας του, τότε σίγουρα θα είχε κάθε χρόνο και μεγαλύτερη άνοδο! Όμως, την τρέχουσα χρονιά, πήγε χάλια και την ΠΡΩΤΗ ήταν ΣΟΥΠΕΡ.... Κι επίσης, επειδή ξέρω πως θέλεις Κώστα μου, να το σταματήσεις, ή να το δώσεις στα παιδιά του Ηλία, του φίλου μου, πρόσεξε. Εκείνα τα παιδιά κάτι άλλο κάνουν. Κι εκείνα κάνουν κάτι μεγάλο, όμως, αυτό που κάνουν είναι κάτι άλλο αυτού. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ήταν, είναι και θα είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, δηλαδή του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ή καλύτερα δουλειά ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!! Κατάλαβες αδερφέ;;; Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ και ο Ανέστης Μανώλας, έχει ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ. Απίστευτη μαγκιά η ανάπτυξη του σε όλη την Μακεδονία και ένα "ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑΚΟ"... Που και πετυχαίνει πάντα και ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ...ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! Οπότε, μικρότητες του στυλ, η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ, ή ΕΧΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, θα πρέπει να πάνε στην άκρη. Κι ύστερα; Αυτό θα πρέπει να είναι πέραν της δικής του ομάδας, αλλά ΠΟΛΥΣΥΛΕΚΤΙΚΟ! Όλοι θα πρέπει να είναι μέσα. Και ο ΚΑΖΑΣ και ο ΛΑΓΔΑΡΗΣ και ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ και ο ΚΚΕς.... Όλοι όμως... Δεν έχει περιθώρια το Πανηγύρι του Αιγινίου για κόντρες, ίντριγκες και ρεβανσισμούς του στυλ, έχασες, κέρδισα και τώρα εγώ κάνω κουμάντο. Είναι τόσο μεγάλο το ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ κύριε ΣΤΡΑΤΗΓΕ μου, που εμείς όλοι οι πολίτες της Πιερίας, είμαστε κοντύτεροι στον μπόι του!!! Αυτά... Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ και ο Βαγγέλης Γερολιόλιος, έχει τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ή αλλιώς OLYMPUS MARATHON... Κι είναι ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Δε λέω. Εδώ δεν έχω να πω. Όμως, το θέλω μεγαλύτερο και πιο γκλαμουράτο. Και να δουλέψουμε όλοι μας.... Και να πω κάτι τελευταίο;;;; ΟΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΤΟΝ ΤΖΙΜΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και όλους! Και πράττεις. Κάνεις μεγάλα πράματα. Η ΠΙΕΡΙΑ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΦΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ..ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ! Έχει ανάγκη από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

ΚΟΥΚΟΣ ΜΕ ΝΤΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΛΙΑΚΟ;;;; Έ, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ... ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

βρήκα μια κάρτα του Θανάση, από προηγούμενες εκλογές. Δεν ήταν προφητική;;; χα χα χα
Τελικά καταλάβατε πως σε αυτή τη ζωή ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;
Χιονίδης και μετά Λιακόπουλος, χέρι χέρι...
Κουκοδήμος και μετά Νταντάμης, χέρι χέρι...
Κι εσύ κορόιδο Κατερινιώτη, περιμένεις με την ψήφο σου το καλύτερο...

ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩΩΩΩΩΩΩ

Βάλε γέλιο στη ζωή σου
To γέλιο δίνει ζωή.
Το γέλιο είναι ζωή.
Δε γίνεται δίχως χιούμορ αδέρφια.
Κι ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ή PIRIXIOS σας, είναι εδώ για...

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΣΤΑΦΥΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ...ΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ!

Δεν είναι πανέμορφη η εικόνα της κυρίας στην γωνιά που δημιούργησε με πάνω το αμπέλι και μπροστά το καρπούζι;;;
Δεν είναι η εικόνα γεμάτη Ελλάδα;;;
Γουστάρω Ελληνικά, ψωνίζω Ελληνικά, στηρίζω Ελληνικά και αγαπώ ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Τελικά το κατά πίσω, ίσως μας σώσει...
Ξέρετε τι λέω αδέρφια;
Να πάμε να ψάξουμε τις ρίζες μας.
Ξέρετε γιατί;
Γιατί στο μοντέρνο, το πολυπολιτισμικό, μας ξέσκισε ως Έλληνες.
Μας έκανε φτωχούς, δυστυχισμένους, πονεμένους και...

ΘΩΜΑ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ;;;

...λίγο πριν την ώρα της Νέμεσις
Στο τέλος κερδίζει το καλό...

Στο τέλος κερδίζει πάντα το καλό και αν δεν κερδίσει, τότε δεν είναι το τέλος. Όπως νομοτελειακά η φύση εκδικείται τον άνθρωπο που δεν την σέβεται, όπως η ιστορία καταδικάζει έστω και με καθυστέρηση όσους έβλαψαν, έτσι και στον κύκλο της ζωής έρχεται για πολλούς η ώρα της Νέμεσις.

Προσπαθούν να...

Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ...ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Ότι και να πούμε κύριε Υπουργέ Υγείας, ο ...ασθενής απέθανεν τι κι αν η εγχείρηση επέτυχεν;

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια 

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν :
Αξιότιμε κύριε υπουργέ Υγείας, βλέπω ότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε αυτό το σημαντικό για τον πολίτη πόστο ευθύνης που σας ανέθεσε ο πρωθυπουργός, ριχτήκατε με ιδιαίτερο ζήλο στη δουλειά. Κάνατε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία σε μέρες εφημερίας και δεσμευτήκατε ότι θα επισκεφθείτε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας. Προσωπικά σας πιστεύω κι ας μη σας γνωρίζω, ότι έχετε διάθεση και πράγματι θέλετε να κάνετε σοβαρή δουλειά.
Θεωρώ όμως ότι οι προσπάθειές σας θα πέσουν στο κενό. Είναι αδύνατον να...

Για να γίνεις, εκτός του να έχεις το ταλέντο ή τις ευκαιρίες, ή τις προδιαγραφές, θα πρέπει να έχεις και ...ψυχή!, ή αλλιώς ψυχή Αντετοκούμπο

...Ψυχή Έλληνα, ή ψυχή ανθρώπου;
Πόσοι και πόσοι εξ ημών δεν έχουν μεγαλώσει έτσι, όμως στο δρόμο χάσαμε τον ...δρόμο;
Πολλοί ξεκίνησαν έτσι.
Μόνο λίγοι όμως κατέκτησαν την κορυφή.
Ο Αντετοκούμπο, είναι ένας άνθρωπος, άνθρωπος.
Είναι ένας Έλληνας, όχι στο χρώμα του δέρματος, μα της ...ψυχής!
Μεγάλωσε με...

ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ...ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

"Στην χώρα αυτή είναι κακό πράγμα η αριστεία... αξίζει να το διαβάσετε, συγχαρητήρια που υπάρχουν και τέτοιοι εκπαιδευτικοί, σαν τον Ηλία Τουμαζάτο , στην Κεφαλλονιά ,( που είναι και πάρα πολλοί άλλοι καθηγητές, αδύναμοι να εκφραστούν ανοιχτά, λόγω επιβίωσης...) και συμπάσχουν με τους μαθητές αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν το συστηματικό τέρας, της ισοπέδωσης της νεολαίας μας. Υπάρχουν εντολές... άνωθεν".
ΦΟΥΛΑ ΚΕΡΑΗΛΙΔΟΥ - Προβληματισμένη Ελληνίδα, για το κείμενο της Κεφαλλονιάς...
Ηλίας Τουμαζάτος: Ακόμα και με μάτια δακρυσμένα, φιλαράκι, μην ξεχνάς να κοιτάς μπροστά
Στενοχωριέμαι αφάνταστα όταν βλέπω παιδιά να βγαίνουν από τις αίθουσες των Πανελλαδικών Εξετάσεων με δάκρυα στα μάτια. Όχι, δεν είναι οι μαθητές που δεν προετοιμάστηκαν καλά. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που σ’ όλη τους τη σχολική ζωή προσπάθησαν να είναι συνεπείς, που διάβασαν πολύ και διαπιστώνουν ότι για κάποιους “υψηλούς νόες” του Υπουργείου που βάζουν τα θέματα, η προσπάθειά τους δεν είναι αρκετή. Σήμερα τα θέματα της Φυσικής ήταν 8 σελίδες! Τα θέματα, όχι οι απαντήσεις.
Προχθές τα

ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ, ή ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ή ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ή ΓΑΛΛΙΑ, ή ΑΓΓΛΙΑ, ή ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ή ΜΕΞΙΚΟ, ή ΚΑΝΑΔΑ, ή ΑΥΣΤΡΙΑ, ή ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ή ΙΣΠΑΝΟΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ... ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΗΠΩΣ;

"Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος".
Ξέρω πως μόνο ένας Έλληνας από αυτούς που ζει τώρα έξω και με την φιλοσοφία εκείνη με την οποία έφυγε από δω, μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτή την Ελλάδα.
Ξέρεις γιατί;
Επειδή οι νέοι που μένουν εδώ, οι μάχιμοι, τους έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας.
Εκεί που το έχουμε, εκεί και το χάνουμε.
Αυτό κάνουν και τα παιδιά.
Από πότε έχεις να δεις ώ Έλληνα φοιτητή ανήσυχο;
Και δεν μιλώ βέβαια για τις ιστορίες των Εξαρχείων, ή τους άλλους τους γνωστούς αγνώστους και πλέον λίγους.
Μιλώ για φοιτητικό κίνημα.
Το...

ΨΑΧΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΥΤΕ ...ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΕΣ

...ο Μεγαλέξανδρος ζει
Κάποτε, όταν ο στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος, που είχε φτάσει προ των πυλών του βασιλείου της Περσίας, ο τότε βασιλιάς Δαρείος, ανησύχησε πολύ και έψαχνε τρόπους να δελεάσει τον Μακεδόνα στρατηλάτη.
Έστειλε λοιπόν πρέσβεις στον Αλέξανδρο, προσφέροντάς του τη μισή περσική αυτοκρατορία, δέκα χιλιάδες τάλαντα, τη θυγατέρα του ως σύζυγο και υπόσχεση φιλίας και συμμαχίας!
Αμέσως μετά ο Αλέξανδρος, συγκάλεσε σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο στρατηγός Παρμενίων επέμεινε λέγοντας: