ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;;;
( με την υπογραφή του συγγραφέα Δημήτρη Π. Κεραηλίδη )

Πώς, τέτοιες εποχές που ζούμε να μη γράψω για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; Και πρέπει και επιβάλλεται. Ένα ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΟ πουλάκι της Πιερίας μου κελάηδησε. Και μάλιστα όχι φάλτσα. Μου θύμισε πως όταν κερδίζει Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και έχουμε και 3 ή 4 Βουλευτές του κόμματος εν Πιερίει, τότε... Τότε χάνουμε, μου είπε την θέση και την παίρνει ή ΠΡΑΣΙΝΟΣ ή άλλος... Από τους ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. Κι εξηγούμαι. Όταν Κυβέρνηση ήταν ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ποιον είχαμε Διοικητή στο Νοσοκομείο;;; ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΟΥ ...ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ. Πιο παλιά με Καραμανλή;;; Χάσαμε την θέση από Λαρισαίο, τον Παπα...κάτι, δεν θυμάμαι και το όνομα του! Ξέρετε γιατί; Επειδή οι Βουλευτές τότε, αν θυμάμαι καλά, ο ΠΟΛΥΖΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ, δεν τα είχαν βρει και έστειλε το κόμμα από ΑΘΗΝΑ εντολή, να γίνει ο Παπα... δεν θυμάμαι ούτε τώρα το όνομά του.... Ωχ, μου ήρθε. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ναι, ένα καλό κατά τα άλλα παιδί, που νομίζω και πως δούλεψε... Όμως, ήταν από ΛΑΡΙΣΑ κι όχι από ΠΙΕΡΙΑ. Όμως, όταν βγήκαν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, έγινε ένας πρώην ΔΕΞΙΟΣ Διοικητής ο Ανέστης Μυστρίδης, που τον έχουμε ακόμα. Ήταν τότε ο Ανέστης ο Φίλος μου κατά τ' άλλα, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ...ΕΛΛΗΝΑΣ! Λοιπόν. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΙΛΩ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΜΟΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ... Να ξέρει τον τόπο, κι όχι μέχρι να μάθει να φύγει.... Μπάμπη Μπρουσκέλη, Πρόεδρε της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ κανόνισε να είσαι ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΣ και να τους βοηθήσεις να πάρουν τη σωστή απόφαση στο πρόσωπο ΠΙΕΡΙΕΑ. Γιατί η Αθήνα και το Υπουργείο Υγείας κάνει κρα να βάλει δικό του, να βγάλει ρουσφέτι, από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΛΑΡΙΣΑ, ή ΗΜΑΘΙΑ κλπ κλπ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΦΩΝΤΑ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. Τώρα για το ποιον μη με ρωτάτε. Σας ευχαριστώ και ...καλό βόλι. ΥΓ: Το κείμενο γράφτηκε εξ αφορμής πληροφορίας που φέρνει Διοικητή από Θεσσαλονίκη... Κι ύστερα άλλης είδησης που φέρνει Διοικητή με εντολή Αθήνας, όχι από Πιερία, γιατί, "οι δικοί σας εκεί, τσακώνονται"... Έτσι μας κελάηδησε το πουλάκι.

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

ΚΟΥΚΟΣ ΜΕ ΝΤΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΛΙΑΚΟ;;;; Έ, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ... ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

βρήκα μια κάρτα του Θανάση, από προηγούμενες εκλογές. Δεν ήταν προφητική;;; χα χα χα
Τελικά καταλάβατε πως σε αυτή τη ζωή ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;
Χιονίδης και μετά Λιακόπουλος, χέρι χέρι...
Κουκοδήμος και μετά Νταντάμης, χέρι χέρι...
Κι εσύ κορόιδο Κατερινιώτη, περιμένεις με την ψήφο σου το καλύτερο...

ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩΩΩΩΩΩΩ

Βάλε γέλιο στη ζωή σου
To γέλιο δίνει ζωή.
Το γέλιο είναι ζωή.
Δε γίνεται δίχως χιούμορ αδέρφια.
Κι ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ή PIRIXIOS σας, είναι εδώ για...

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΣΤΑΦΥΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ...ΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ!

Δεν είναι πανέμορφη η εικόνα της κυρίας στην γωνιά που δημιούργησε με πάνω το αμπέλι και μπροστά το καρπούζι;;;
Δεν είναι η εικόνα γεμάτη Ελλάδα;;;
Γουστάρω Ελληνικά, ψωνίζω Ελληνικά, στηρίζω Ελληνικά και αγαπώ ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Τελικά το κατά πίσω, ίσως μας σώσει...
Ξέρετε τι λέω αδέρφια;
Να πάμε να ψάξουμε τις ρίζες μας.
Ξέρετε γιατί;
Γιατί στο μοντέρνο, το πολυπολιτισμικό, μας ξέσκισε ως Έλληνες.
Μας έκανε φτωχούς, δυστυχισμένους, πονεμένους και...

ΘΩΜΑ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ;;;

...λίγο πριν την ώρα της Νέμεσις
Στο τέλος κερδίζει το καλό...

Στο τέλος κερδίζει πάντα το καλό και αν δεν κερδίσει, τότε δεν είναι το τέλος. Όπως νομοτελειακά η φύση εκδικείται τον άνθρωπο που δεν την σέβεται, όπως η ιστορία καταδικάζει έστω και με καθυστέρηση όσους έβλαψαν, έτσι και στον κύκλο της ζωής έρχεται για πολλούς η ώρα της Νέμεσις.

Προσπαθούν να...

Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ...ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Ότι και να πούμε κύριε Υπουργέ Υγείας, ο ...ασθενής απέθανεν τι κι αν η εγχείρηση επέτυχεν;

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια 

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν :
Αξιότιμε κύριε υπουργέ Υγείας, βλέπω ότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε αυτό το σημαντικό για τον πολίτη πόστο ευθύνης που σας ανέθεσε ο πρωθυπουργός, ριχτήκατε με ιδιαίτερο ζήλο στη δουλειά. Κάνατε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία σε μέρες εφημερίας και δεσμευτήκατε ότι θα επισκεφθείτε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας. Προσωπικά σας πιστεύω κι ας μη σας γνωρίζω, ότι έχετε διάθεση και πράγματι θέλετε να κάνετε σοβαρή δουλειά.
Θεωρώ όμως ότι οι προσπάθειές σας θα πέσουν στο κενό. Είναι αδύνατον να...

Για να γίνεις, εκτός του να έχεις το ταλέντο ή τις ευκαιρίες, ή τις προδιαγραφές, θα πρέπει να έχεις και ...ψυχή!, ή αλλιώς ψυχή Αντετοκούμπο

...Ψυχή Έλληνα, ή ψυχή ανθρώπου;
Πόσοι και πόσοι εξ ημών δεν έχουν μεγαλώσει έτσι, όμως στο δρόμο χάσαμε τον ...δρόμο;
Πολλοί ξεκίνησαν έτσι.
Μόνο λίγοι όμως κατέκτησαν την κορυφή.
Ο Αντετοκούμπο, είναι ένας άνθρωπος, άνθρωπος.
Είναι ένας Έλληνας, όχι στο χρώμα του δέρματος, μα της ...ψυχής!
Μεγάλωσε με...

ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ...ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

"Στην χώρα αυτή είναι κακό πράγμα η αριστεία... αξίζει να το διαβάσετε, συγχαρητήρια που υπάρχουν και τέτοιοι εκπαιδευτικοί, σαν τον Ηλία Τουμαζάτο , στην Κεφαλλονιά ,( που είναι και πάρα πολλοί άλλοι καθηγητές, αδύναμοι να εκφραστούν ανοιχτά, λόγω επιβίωσης...) και συμπάσχουν με τους μαθητές αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν το συστηματικό τέρας, της ισοπέδωσης της νεολαίας μας. Υπάρχουν εντολές... άνωθεν".
ΦΟΥΛΑ ΚΕΡΑΗΛΙΔΟΥ - Προβληματισμένη Ελληνίδα, για το κείμενο της Κεφαλλονιάς...
Ηλίας Τουμαζάτος: Ακόμα και με μάτια δακρυσμένα, φιλαράκι, μην ξεχνάς να κοιτάς μπροστά
Στενοχωριέμαι αφάνταστα όταν βλέπω παιδιά να βγαίνουν από τις αίθουσες των Πανελλαδικών Εξετάσεων με δάκρυα στα μάτια. Όχι, δεν είναι οι μαθητές που δεν προετοιμάστηκαν καλά. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που σ’ όλη τους τη σχολική ζωή προσπάθησαν να είναι συνεπείς, που διάβασαν πολύ και διαπιστώνουν ότι για κάποιους “υψηλούς νόες” του Υπουργείου που βάζουν τα θέματα, η προσπάθειά τους δεν είναι αρκετή. Σήμερα τα θέματα της Φυσικής ήταν 8 σελίδες! Τα θέματα, όχι οι απαντήσεις.
Προχθές τα

ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ, ή ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ή ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ή ΓΑΛΛΙΑ, ή ΑΓΓΛΙΑ, ή ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ή ΜΕΞΙΚΟ, ή ΚΑΝΑΔΑ, ή ΑΥΣΤΡΙΑ, ή ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ή ΙΣΠΑΝΟΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ... ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΗΠΩΣ;

"Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος".
Ξέρω πως μόνο ένας Έλληνας από αυτούς που ζει τώρα έξω και με την φιλοσοφία εκείνη με την οποία έφυγε από δω, μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτή την Ελλάδα.
Ξέρεις γιατί;
Επειδή οι νέοι που μένουν εδώ, οι μάχιμοι, τους έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας.
Εκεί που το έχουμε, εκεί και το χάνουμε.
Αυτό κάνουν και τα παιδιά.
Από πότε έχεις να δεις ώ Έλληνα φοιτητή ανήσυχο;
Και δεν μιλώ βέβαια για τις ιστορίες των Εξαρχείων, ή τους άλλους τους γνωστούς αγνώστους και πλέον λίγους.
Μιλώ για φοιτητικό κίνημα.
Το...

ΨΑΧΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΥΤΕ ...ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΕΣ

...ο Μεγαλέξανδρος ζει
Κάποτε, όταν ο στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος, που είχε φτάσει προ των πυλών του βασιλείου της Περσίας, ο τότε βασιλιάς Δαρείος, ανησύχησε πολύ και έψαχνε τρόπους να δελεάσει τον Μακεδόνα στρατηλάτη.
Έστειλε λοιπόν πρέσβεις στον Αλέξανδρο, προσφέροντάς του τη μισή περσική αυτοκρατορία, δέκα χιλιάδες τάλαντα, τη θυγατέρα του ως σύζυγο και υπόσχεση φιλίας και συμμαχίας!
Αμέσως μετά ο Αλέξανδρος, συγκάλεσε σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο στρατηγός Παρμενίων επέμεινε λέγοντας: