ΑΠΟΡΙΑ: "ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟ 1912";
( με την υπογραφή του συγγραφέα Δημήτρη Π. Κεραηλίδη )

Ρε παιδιά, για ποια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μιλάμε πως ελευθερώθηκε το 1912-1913;;; Στους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ;;; Για ποια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;;; Κοιτάχτε το έργο αυτό! Μπροστά στον ΕΛΛΗΝΑ ΤΣΟΛΙΑ, που ελευθέρωσε τα ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, υποκλίνεται και λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ η ίδια η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Όμως ποια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Η Μακεδονία του ΤΣΙΠΡΑ, που την έκανε ΒΟΡΕΙΑ ή ΝΟΤΙΑ, ή πέρα ή δώθε;;;; Ή μήπως Η ΚΑΤΑ ΠΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ των γειτόνων, που θέλουν να τη λένε ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;; Κι αν αυτή η χώρα έχει ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ που γράφει ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σαν ταξιδέψει ο κάτοικος της στην ΚΙΝΑ, ή στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ή στο ΚΟΓΚΟ, εκείνοι θα του λένε, αφού εσύ είσαι ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ποιά χώρα είναι η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;; Κι αν εκείνος πει, η ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ή η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και του έρθει κάποτε να την ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ, εσύ ρε ΤΣΙΠΡΑ τι θα κάνεις;;;; ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ" ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΖΟΥΜΕ! Στην ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ή ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ υπό της ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;; Έλεος παλιομέτριοι πολιτικοί που δεν ξέρω κατά που πάτε την ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ!!! Γιατί όπως το πάτε.... ΣΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΩΝ "ΠΑΝΩ ΙΝΔΙΑΝΩΝ" ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! Φαντάζεστε μετά το κείμενο μου, να τους ανοίξει η όρεξη τους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ και τους ΑΛΒΑΝΟΥΣ και τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ και να έχουμε τέτοια; Και ο Τσίπρας ή Μητσοτάκης να το καλοβλέπουν σε πλαίσια πολυπολιτισμού και βάλε;;; Όχι βέβαια πως θα τους χάλαγε!!!! Όμως η ΕΛΛΑΔΑ είναι ΜΙΑ και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ και η ΘΡΑΚΗ ΜΙΑ και η ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΙΑ και ο ΠΟΝΤΟΣ ΕΝΑΣ!!!! Είπα ΠΟΝΤΟΣ, ρε αδέρφια... Αυτό ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ, λέτε να το αφήσουν να περάσει τα μηνύματα που θέλει για ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, για ΘΡΗΣΚΕΙΑ για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; Να περάσει ακόμα και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ μήνυμα, καθώς ο ένας ΠΟΝΤΙΟΣ ΗΡΩΑΣ ήταν ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ;;; Ή μήπως κι αυτό τους χαλάει;;; ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ...ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Την "πετριά" με την πολιτική ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ την έχει φάει, όμως, το να κάνει κόμμα και να διεκδικήσει ...Ελλάδα, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Κόμμα Ελλάδος Ποντίων, Μακεδόνων για τον Σαββίδη του ΠΑΟΚ; Μακράν και ίσως.
Έμαθα πως κάποιοι πιέζουν έντονα τον Ισχυρό Άντρα του ΠΑΟΚ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, να μπει στη διαδικασία Ίδρυσης Ελληνικού Κόμματος, με έμφαση στον ΠΟΝΤΟ, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...
Αυτό βέβαια εδώ και χρόνια το δουλεύουν πάρα πολλοί επαγγελματίες της γραφής ή της πολιτικής.
Τεμπέληδες και λαμόγια του κέντρου, γιατί πηγαίνουν δίπλα σε τέτοιους παράγοντες για να παίρνουν αίγλη από την αίγλη τους και... λεφτά από τα λεφτά τους.
Στο ποδόσφαιρο ξέρουμε πως έχουμε 100άδες από δαύτους.
Έχουμε όμως και στην Πολιτική.
Αυτοί λοιπόν, θέλουν να βάλουν τον ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ σε αυτό το τρυπάκι.
Εκείνος όμως...

"Τη τρίχας το γεφύρ" Πέμπτη Βράδυ ίδια ώρα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου...

..."τη τρίχας το γεφύρ" η παράσταση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ με καθυστέρηση 24 ωρών, στο αρχαίο Θέατρο του Δίου
"Τη τρίχας το γεφύρ" ένα 24ωρο πίσω η παράσταση, λόγω κακοκαιρίας.
Όσοι πιστοί.
ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 21.30, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ.
Το βράδυ έγινε στη

"Οι πεφωτισμένοι Νο 2" παίζουν Tom Hanks και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΑΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:
Να εδώ. 
Μας σκηνοθετούμε. 
"Οι Πεφωτισμένοι Νο 2. 
Περιπέτεια στην Αντίπαρο" με τον Tom Hanks.
Ποιος είναι αυτός δίπλα στον Παναγιώτη τον Τριανταφυλλίδη;;;
Με το γκρι μπλουζάκι;;;
Ξέρω, όλοι ξέρετε τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ τον ΕΘΕΛΟΝΤΗ, τον ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ, τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ, τον ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, τον ΠΕΡΙΕΡΓΟ, τον ΔΥΣΚΟΛΟ, τον ...ΦΙΛΟ!
Όμως ο δικός μας άνθρωπος δε ζει τα καλοκαίρια στην ΠΙΕΡΙΑ.
Ζει στην ΑΝΤΙΠΑΡΟ...
Κι εκεί;

ΟΙ ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΔΕΣ - ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ...ΠΑΓΩΤΟ

...Παγωτά Κασάτα "ΟΛΥΜΠΟΣ"
Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Τα πρώτα παγωτά εμφανίστηκαν τη δεκαετία 1950 και τα έφτιαχναν ιδιώτες, συνήθως ζαχαροπλάστες, με πρωτόγονα μέσα δικής τους επινόησης, ένα μπρούντζινο κυλινδρικό δοχείο, όπου έβαζαν το βρασμένο πρόβειο γάλα με τα αρωματικά υλικά, και μια παγωνιέρα-κάσα με τριμμένο πάγο, μέσα στην οποία έβαζαν το κυλινδρικό δοχείο με το γάλα.
Από...