ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;;;
( με την υπογραφή του συγγραφέα Δημήτρη Π. Κεραηλίδη )

Πώς, τέτοιες εποχές που ζούμε να μη γράψω για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; Και πρέπει και επιβάλλεται. Ένα ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΟ πουλάκι της Πιερίας μου κελάηδησε. Και μάλιστα όχι φάλτσα. Μου θύμισε πως όταν κερδίζει Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και έχουμε και 3 ή 4 Βουλευτές του κόμματος εν Πιερίει, τότε... Τότε χάνουμε, μου είπε την θέση και την παίρνει ή ΠΡΑΣΙΝΟΣ ή άλλος... Από τους ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. Κι εξηγούμαι. Όταν Κυβέρνηση ήταν ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ποιον είχαμε Διοικητή στο Νοσοκομείο;;; ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΟΥ ...ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ. Πιο παλιά με Καραμανλή;;; Χάσαμε την θέση από Λαρισαίο, τον Παπα...κάτι, δεν θυμάμαι και το όνομα του! Ξέρετε γιατί; Επειδή οι Βουλευτές τότε, αν θυμάμαι καλά, ο ΠΟΛΥΖΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ, δεν τα είχαν βρει και έστειλε το κόμμα από ΑΘΗΝΑ εντολή, να γίνει ο Παπα... δεν θυμάμαι ούτε τώρα το όνομά του.... Ωχ, μου ήρθε. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ναι, ένα καλό κατά τα άλλα παιδί, που νομίζω και πως δούλεψε... Όμως, ήταν από ΛΑΡΙΣΑ κι όχι από ΠΙΕΡΙΑ. Όμως, όταν βγήκαν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, έγινε ένας πρώην ΔΕΞΙΟΣ Διοικητής ο Ανέστης Μυστρίδης, που τον έχουμε ακόμα. Ήταν τότε ο Ανέστης ο Φίλος μου κατά τ' άλλα, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ...ΕΛΛΗΝΑΣ! Λοιπόν. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΙΛΩ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΜΟΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ... Να ξέρει τον τόπο, κι όχι μέχρι να μάθει να φύγει.... Μπάμπη Μπρουσκέλη, Πρόεδρε της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ κανόνισε να είσαι ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΣ και να τους βοηθήσεις να πάρουν τη σωστή απόφαση στο πρόσωπο ΠΙΕΡΙΕΑ. Γιατί η Αθήνα και το Υπουργείο Υγείας κάνει κρα να βάλει δικό του, να βγάλει ρουσφέτι, από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΛΑΡΙΣΑ, ή ΗΜΑΘΙΑ κλπ κλπ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΦΩΝΤΑ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ, ψήφισε ΠΙΕΡΙΕΑ. Τώρα για το ποιον μη με ρωτάτε. Σας ευχαριστώ και ...καλό βόλι. ΥΓ: Το κείμενο γράφτηκε εξ αφορμής πληροφορίας που φέρνει Διοικητή από Θεσσαλονίκη... Κι ύστερα άλλης είδησης που φέρνει Διοικητή με εντολή Αθήνας, όχι από Πιερία, γιατί, "οι δικοί σας εκεί, τσακώνονται"... Έτσι μας κελάηδησε το πουλάκι.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Souvenir de Trebizonde.... Σουβενίρ της Τραπεζούντας...

Μεγάλη πυρκαϊά εκραγείσα την 3ην ισταμένου μηνός αποτέφρωσεν εντελώς την επί του Αστακηνού κόλπου πολίχνην Ρύσιον. Εκ των 1.400 αυτής οικιών αι 1.050 κατεκάησαν, εν αις και αι 4 εκκλησίαι της κωμοπόλεως. Ανθρώπινα θύματα ευτυχώς δεν αριθμούνται πολλά. Προς το παρόν εξηκριβώθησαν μόνον επτά, υποτίθεται όμως ότι θα είναι καί τινα άλλα. Αι προσγενόμεναι ζημιαί είναι ανυπολόγιστοι, καθ’ όσον εξ όλων των οικιών και καταστημάτων, 4 μόνον ήσαν ησφαλισμένα, τα 2/3 των επίπλων και αποσκευών των κατοίκων κατεκάησαν, τα δε 4/5 της εσοδείας κατεκάησαν. Το Συμβούλιον των Πατριαρχείων λαβόν γνώσιν του δυστυχήματος, εψήφισεν υπέρ των αστέγων κατοίκων 100 λίρας, πολλαχόθεν δε και άλλοθεν στέλλονται βοηθήματα εις τους παθόντας εκ της φοβεράς θεομηνίας. Η κυβέρνησις απέστειλε προς διανομήν 200 λίρας και 700 σκηνάς ίνα στεγαθώσιν επί του παρόντος οι εις το ύπαιθρον διανυκτερεύοντες ατυχείς κάτοικοι.

Εφημερίς Φάρος της Ανατολής

Ειδήσεις και γεγονότα που κατέγραψε ο Τύπος στον Πόντο, στην Πόλη, στη Σμύρνη αλλά και

ΠΟΝΤΟΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Οι ΠΟΝΤΙΟΙ του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης λίγο πριν το πρώτο βήμα της ΣΕΡΑΣ.
Στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων 2018, Ποντιακοί Σύλλογοι χόρεψαν και ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ έγιναν για μερικά βράδια ...ένα!
Καμάρι, χάρη και

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ που μας έδωσε τους 353.000 λόγους να είμαστε σε εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΤΟΥ!

Από τα πιο όμορφα σκίτσα για τις εκδηλώσεις μνήμης που ζήσαμε....
Μπράβο κι εύγε στον ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, που μας έδωσε αυτό το στιγμιότυπο.
Μας έδωσε τους 353.000 λόγους να είμαστε σε εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΤΟΥ!
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ...

ker@ilidis