"ΠΑΡΚΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ" - "ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΙΓΙΝΙΟΥ" - "OLYMPUS MARATHON", Η... "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
( με την υπογραφή του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη )

Ξέρω πως πίκρανα τους ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ, με απόψεις, που αυτό το διάστημα δεν έκαναν ίσως καλό, στο ΙΜΑΝΤΖ μας... Πχ. ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ... Έ, ναι ρε παιδιά. Θα πρέπει να φυλάξτε σαν τα μάτια σας τέτοιες ΠΡΩΤΙΕΣ, που ξεφεύγουν από τα στενά μίζερα σύνορα της μετριότητος μας! Έ ναι... Ελάτε να δώσουμε τώρα, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ που έχει ο κάθε νέος Δήμαρχος και πρέπει να την φυλάει σαν τα μάτια του κι ύστερα, να την μεγαλώσει. Αν μπορεί. Όχι να την ...κοντύνει! Κατάλαβες κύριε ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, κύριε ΜΑΝΩΛΑ και κύριε ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟ;;; Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ο Κώστας Κουκοδήμος, έχει ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. Φοβερή ιδέα και μεγάλη προοπτική. Αν δεν έκανε ο Χιονίδης το λάθος, να το κάνει "μαγαζάκι" της ...παρέας του, τότε σίγουρα θα είχε κάθε χρόνο και μεγαλύτερη άνοδο! Όμως, την τρέχουσα χρονιά, πήγε χάλια και την ΠΡΩΤΗ ήταν ΣΟΥΠΕΡ.... Κι επίσης, επειδή ξέρω πως θέλεις Κώστα μου, να το σταματήσεις, ή να το δώσεις στα παιδιά του Ηλία, του φίλου μου, πρόσεξε. Εκείνα τα παιδιά κάτι άλλο κάνουν. Κι εκείνα κάνουν κάτι μεγάλο, όμως, αυτό που κάνουν είναι κάτι άλλο αυτού. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ήταν, είναι και θα είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, δηλαδή του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ή καλύτερα δουλειά ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!! Κατάλαβες αδερφέ;;; Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ και ο Ανέστης Μανώλας, έχει ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ. Απίστευτη μαγκιά η ανάπτυξη του σε όλη την Μακεδονία και ένα "ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑΚΟ"... Που και πετυχαίνει πάντα και ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ...ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! Οπότε, μικρότητες του στυλ, η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ, ή ΕΧΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, θα πρέπει να πάνε στην άκρη. Κι ύστερα; Αυτό θα πρέπει να είναι πέραν της δικής του ομάδας, αλλά ΠΟΛΥΣΥΛΕΚΤΙΚΟ! Όλοι θα πρέπει να είναι μέσα. Και ο ΚΑΖΑΣ και ο ΛΑΓΔΑΡΗΣ και ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ και ο ΚΚΕς.... Όλοι όμως... Δεν έχει περιθώρια το Πανηγύρι του Αιγινίου για κόντρες, ίντριγκες και ρεβανσισμούς του στυλ, έχασες, κέρδισα και τώρα εγώ κάνω κουμάντο. Είναι τόσο μεγάλο το ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ κύριε ΣΤΡΑΤΗΓΕ μου, που εμείς όλοι οι πολίτες της Πιερίας, είμαστε κοντύτεροι στον μπόι του!!! Αυτά... Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ και ο Βαγγέλης Γερολιόλιος, έχει τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ή αλλιώς OLYMPUS MARATHON... Κι είναι ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Δε λέω. Εδώ δεν έχω να πω. Όμως, το θέλω μεγαλύτερο και πιο γκλαμουράτο. Και να δουλέψουμε όλοι μας.... Και να πω κάτι τελευταίο;;;; ΟΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΤΟΝ ΤΖΙΜΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και όλους! Και πράττεις. Κάνεις μεγάλα πράματα. Η ΠΙΕΡΙΑ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΦΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ..ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ! Έχει ανάγκη από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΩΣ;;;;;;;

Μακεδονία - Πόντος - Θράκη ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δεν γεννάται θέμα για το αν...
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Γεννάται όμως θέμα από το αν...
ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ker@ilidis

ΑΙΣΧΟΣ - ΒΑΖΟΥΝ "ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ;;;

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ;;;
Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις του newx.gr για την άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, που επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο.
Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, αποκάλυψε στο newx.gr πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.
Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η

ΟΙ "ΧΡΥΣΟΙ" 10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ...ΖΩΗ


1. Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς, αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.

2. Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που ονομάζεται «ΖΩΗ».

3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία δοκιμών, λαθών και πειραματισμών. Τα «αποτυχημένα» πειράματα είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο είναι και τα πειράματα που τελικά «πέτυχαν».

4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Ένα μάθημα θα σου παρουσιαστεί με διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο.

5. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Δεν υπάρχει καμία περίοδος της ζωής σου που δεν περιλαμβάνει μαθήματα. Αν είσαι ζωντανός, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα.

6. Το «εκεί» δεν είναι καλύτερο μέρος από το «εδώ». Όταν το «εκεί» έχει γίνει «εδώ» απλά θα αποκτήσεις ένα άλλο «εκεί» που θα μοιάζει πάλι καλύτερο από το «εδώ».

7. Οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς καθρέφτες σου. Δεν μπορείς να αγαπήσεις ή να μισήσεις κάτι σχετικά με ένα άλλο πρόσωπο εκτός και αν αντανακλά κάτι που αγαπάς ή μισείς στον εαυτό σου.

8. Το τι θα κάνεις με τη ζωή σου, εξαρτάται από σένα. Έχεις όλα τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεσαι. Τι θα κάνεις με αυτά εξαρτάται από σένα. Η επιλογή είναι δική σου.

9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις, να ακούσεις και να εμπιστευτείς.

10. Θα τα ξεχάσεις όλα αυτά.

(Απόσπασμα από το βιβλίο της Cherie Carter-Scott, «Ten Rules for Being Human») 

ΝΤΡΟΠΗ - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Εκατό χρόνια μετά, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πουθενά από την Ελλάδα, το αίτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας !Θεοφανης Μαλκίδης 

Από τη συνέντευξη στους δημοσιογράφους Λάζαρο Μαύρο και Μάριο Πούλαδο στο Ράδιο Πρώτο της Λευκωσίας.

Πέραν των αρνητών της Γενοκτονίας και των υπονομευτών της αναγνώρισης που επιβραβεύονται με αμειβόμενες θέσεις και υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια, το  επόμενο χρονικό διάστημα θα ακουστούν πολλά λόγια του αέρα περί <<αγώνα>> των δήθεν κυβερνητικών και των τάχα αντιπολιτευτικών για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. 


H ουσία είναι στην εξωτερική πολιτική της Ελληνικής Δημοκρατίας, τόσο στο γενικό της πλαίσιο, όσο και στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, όπως αποτυπώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργείου, δεν υπήρξε και ούτε

ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ "ΦΩΝΑΖΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

"Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"...
Με ομιλία ΣΑΒΒΑΤΟ με το παραπάνω θέμα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου....
Στην Πρωτεύουσα της Πιερίας, και στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2019 Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ"Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"...
Θα είμαστε όλοι εκεί...

ker@ilidis

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...

Εκδηλώσεις μνήμης στην Αλεξανδρούπολη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Εκδηλώσεις μνήμης στην Αλεξανδρούπολη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και χειρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Οθωμανούς και τους Νεότουρκους, που σηματοδοτήθηκε με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην μαρτυρική Αμισό την 19η Μαΐου 1919. 

Οι Ποντιακοί σύλλογοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν από 13 μέχρι 19 Μαΐου 2019

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ!
353.000 ψυχές ζητούν ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

"ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ" ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ....

Ξεκίνησε φτωχό παιδί, στην Ρωσία...
Ποντιάκι που πάλεψε.
Ξεκίνησε Καπνεργάτης, χαμάλης του καπνού, μια φορά κι έναν καιρό και τώρα κρατά το όνειρο εκατομμυρίων ΠΑΟΚΤΣΙΔΩΝ στα χέρια του...
Και ξέρεις κάτι;
Θα τον πάει και ψηλότερα.
Θα τον οδηγήσει εκεί που δεν μπόρεσε άλλος.
Ποτέ.
ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΝΑ ΤΟ ...ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ!
Να το βουτήξει από τα χέρια του μέχρι τότε ισχυρού ΜΑΡΙΝΑΚΗ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Εκείνου που πήρε τεράστια παρακαταθήκη στα χέρια του από τον ΚΟΚΚΑΛΗ κι ύστερα συνέχισε.
Όμως...
Η διαφορά του ΣΑΒΒΙΔΗ με τον ΜΑΡΙΝΑΚΗ, είναι εκείνο το κλικ του "παιδιού του λαού".
Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΝΩ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΑΟΚ ΚΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...
Ο ένας είναι γιος του ΙΓΝΑΤΙΟΥ από την ΣΑΝΤΑ της Γεωργίας πρώην Σοβιετικής Ένωσης κι ο άλλος του Εφοπλιστή ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ γιος κι εκείνος εύπορης οικογένειας.
Να γιατί ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ πάει καλύτερα.
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΕΝΩ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΝΚ ΤΗΝ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΚΑΙ "ΠΑΡΑΤΑ" ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΝΩ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΟΚ.
Δεν τον ενδιαφέρει τι κάνει η ΣΠΑΡΤΑΚ Μόσχας ή η όποια ομάδα θα μπορούσε για πλάκα να έχει στην ΡΩΣΙΑ ή ΌΠΟΥ ΑΛΛΟΥ....
"ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ" ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ....
Να γιατί ο ΠΑΟΚ θα κάνει τώρα μεγαλύτερα πράματα από ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Ο Κόκκαλης λάτρευε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ....
Ο Μαρινάκης όχι....
Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ....
Ο Μαρινάκης όχι...

Κεραηλίδης Π. Δημήτριος
Συυγραφέας - Δημοσιογράφος