Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

Η "ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ" ΜΕΤΑ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
Την ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων υποδέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου δίνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης.
Ποια είναι τα μέλη της Ομάδας - Μέλη της είναι...
 ο Γρηγόρης, ο Λευτέρης, ο Βλαδίμηρος, η Αγγελική, η Γαβριέλα-Αρετή, ο Χρήστος και ο έτερος Λευτέρης οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή που πήρε μέρος στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που διεξήχθη στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;;; ΧΑΛΑΡΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΑΡΚΕΙ...
Ο πρωθυπουργός τους επαίνεσε για τη δύναμή τους και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως η Πολιτεία θα είναι δίπλα σε εκείνους που καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να επιτευχθεί η καθολική, ισότιμη και ομαλή ένταξη στον κοινωνικό ιστό αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.


Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έχει συνάντηση μαζί τους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους για έναν «ζεστό» ποδοσφαιρικό αγώνα στην καρδιά του χειμώνα.
ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΈΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΦΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΤΗΝ ...ΕΘΝΙΚΗ
Η ελληνική ομάδα είναι η μόνη στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει πέντε φορές διακρίσεις στην πιο σημαντική πτυχή, το «ευ αγωνίζεσθαι». Δηλαδή, όχι μόνο για την κατάκτηση ποδοσφαιρικών νικών, αλλά και για την κατάκτηση νικών ζωής.
Eκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup), η ελληνική αμάδα είναι επίσης μέλος του Streetfootballworld, ενός σημαντικού οργανισμού με έδρα το Βερολίνο που υπηρετεί το κοινωνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ μέσω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: