Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΛΥΡΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!

...λόγια της γιαγιάς Ευτέρπης: "ας μου πάρουν ένα μάτι, αλλά με το δεύτερο μάτι να έβλεπα από κοντά την Ελλάδα για μία φορά"
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γιός της ΜΙΚΡΟΥΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που ζει στη ΣΙΝΔΟ και του ΝΙΚΟΛΑΪ - ΦΙΟΝΤΟΡΟΒΙΤΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ...
Να τι θα πει ΕΛΛΑΔΑ κατ' αυτόν...
Από το στόμα του ΠΟΝΤΙΟΥ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗ...
Σε συνέντευξη στο σάιτ ellines.com!
ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΝΤΙΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΑΠ' ΤΟ ΠΩΣ...

ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΛΥΡΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!
Να και μερικά αποσπάσματα από συνέντευξη του.
Μιλά για ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ
 www.pirixios.gr
Ker@ilidis

Όταν ο Ελληνορώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο ellines.com!!!
«Από μικρός στο σπίτι μας μιλούσαμε και Ελληνικά και Ρώσικα. Οι γονείς μου μιλούσαν για την Ελλάδα. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια της γιαγιάς μου της Ευτέρπης, η οποία έλεγε ας μου πάρουν ένα μάτι, αλλά με το δεύτερο μάτι να έβλεπα από κοντά την Ελλάδα για μία φορά. Δυστυχώς δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Θυμήθηκα τα λόγια της γιαγιάς όταν το ’90, με ένα κρουαζιερόπλοιο περνούσα από την Ελλάδα. Τότε είπα στον εαυτό μου, η γιαγιά μου δεν τα κατάφερε αλλά εγώ βλέπω την Ελλάδα έστω από μακριά. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά στη Ρωσία πολλές φορές μου λένε πως αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από τους Έλληνες. Υπάρχει ένα μικρό μέρος αλήθειας σε αυτό.»
Τι σημαίνει Ελλάδα για τον κ. Γραμματικόπουλο;
«Η Ελλάδα έδωσε τον παγκόσμιο πολιτισμό, αλλά για μένα το σημαντικότερο είναι πως αυτή η χώρα δημιούργησε και διέδωσε την ορθοδοξία
Τι σημαίνει Ελλάδα για τον κ. Γραμματικόπουλο;
«Η Ελλάδα έδωσε τον παγκόσμιο πολιτισμό, αλλά για μένα το σημαντικότερο είναι πως αυτή η χώρα δημιούργησε και διέδωσε την ορθοδοξία.»
Η κρίση που έχει επηρεάσει την Ελλάδα, τον απασχολεί αρκετά και ιδιαίτερα το γεγονός πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στα νέα παιδιά, στους νέους επιστήμονες που εγκαταλείπουν τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον.
«Θα ήθελα να ρωτήσω τους Έλληνες γονείς, τι έκαναν ώστε τα παιδιά τους να μην σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πραγματικά σοβαρά προβλήματα, αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται υλική βοήθεια. Θα ήθελα οι Έλληνες της διασποράς να δώσουν ιδέες και παραδείγματα ώστε η Ελλάδα να είναι Ελλάδα με κεφαλαία γράμματα!»
Ο Θοδωρής Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος, μέχρι σήμερα έχει «περπατήσει» στο διάστημα σχεδόν 59 ώρες, κατέχοντας την τέταρτη θέση μεταξύ όλων των αστροναυτών του κόσμου. Συνολικά στο διάστημα, έχει περάσει περίπου 672 ημέρες και είναι σήμερα ο 7ος στον παγκόσμιο κατάλογο των αστροναυτών σε διάρκεια παραμονής στο διάστημα.
Είναι γιος του Νικολάι Φιόντοροβιτς-Γιουρτσίχιν και της Μικρούλας Γραμματικοπούλου-Γιουρτσιχίνα (κόρης του Σοφοκλέους Γραμματικόπουλου) που μένει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Ο Γιουρτσίχιν επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα προκειμένου να δει τη μητέρα του.
(αποσπάσματα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το σάιτ ellines.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: